Alvó projektjeink

ÉGIG ÉRŐ FA – „szórakoztató szellemi tanösvény”

2010-ben az Ópusztaszeri Emlékpark megbízásából megtervezte az „Égig Érő Fa” című Mesepanoptikumot. A Jankovics Marcell-féle mesefeldolgozással, a benne rejlő mitológiai elemek megjelenítésével járul hozzá a Feszty-körkép honfoglalás kort idéző tartalmaihoz. Az elfogadott tervek szerint a kiállítás az első emeleti körcikkelyben 14 db 2 méter magas folyamatosan forgó „imahengerben” került volna felállításra. E koncepciót a hosszú távú tervek felülírták. Ezt követően a Mesepanoptikum kiállítási koncepciója átdolgozásra került. Az „Égig érő fa” egy többórás szórakozást és ismeretátadást biztosító 3 dimenziós élménypálya, ami egy a magyar mesekincs mitológiába ágyazott tartalmait interaktív formában közvetítő szórakoztató szellemi tanösvény. A térformákba fogalmazott és virtuális eszközökkel kialakított élménypálya – a honfoglaláskort bemutató mese a felnőtté válás próbatételeit tárja elénk. Ezek a próbatételek a már felnőtt korú ember mindennapjait is át- meg átszövik, alapot és szükségletet biztosítva a játékos megmérettetéshez. A kiállításban fizikailag és mentálisan átélhető élménysor belső erőforrásaink felismeréséhez és felszabadításához segít hozzá. A múzeumpedagógiai tartalmakkal és látványelemekkel bővített kiállítás tervei a különböző műveltségi szintű, érdeklődési körű és korcsoportú látogatóknak készült. Különös hangsúlyt fektet a családi és csoportos feladványoknak, a közösen átélt élmények fontos szerepének.

TÖRTÉNELMI KALAND-ÉS JÁTÉKPARK – DEBRECEN

Debrecen városközpontjától 3,5 km-re található közel 17 ha területű Park kialakításakor a teljes térszerkezet átgondolása mellett egy sokoldalúan használható, minden korosztály rekreációs igényeit kielégítő különleges és egyedi szórakoztató központot terveztünk. A belépődíjas üzemeltetésű parkban a fogadótértől induló, lendületes vonalvezetésű gyalogos sétány köti össze a különféle funkcionális egységeket, az erdei és vízi kaland-parkot, a több részből álló kalandjátszóteret, a rengeteg élménylehetőséget magában rejtő Történelmi Játékcsarnokot. A Kaland-és Játékpark különböző nehézségi fokú labirintus-szerűen felépített “akadálypályákkal” (népi játéktól a 21. század high-tech játékokig), sok-sok játékelemmel (földön-vízen-levegőben, kül- és beltéren) várja a látogatókat, és biztosítja a szabadidő tartalmas, kreatív eltöltését, az élményteli kikapcsolódást.

TUDÁSMALOM JÁTÉKTÉR- „a finomra őrölt ötletek háza” – KECSKEMÉT

A projekt fő tematikáját a helyszín története ihlette, mivel a jelenlegi MALOM Központ a Kecskemét első gőzmalma helyén épült. A TUDÁSMALOM egy interaktív, ismeretterjesztő és szórakoztató játéktér, Kecskemét belvárosában, a naponta több ezer látogatót fogadó MALOM Kereskedelmi, Pénzügyi és Szórakoztató Központ terasszal körbefuttatott felső emeletén. A TUDÁSMALOM vendégei nemcsak a malmok mindenkori világával ismerkedhetnek össze, hanem számos modellen, maketten ki is próbálhatják az őrlés és azt segítő egyéb munkák fázisait. Az egymást követő játékokat úgy szervezzük, hogy miközben teret kívánunk biztosítani az individuális élményszerzésnek, a látogató saját ismereteit, képességeit és érdeklődését tudja inspirálni, aktivizálni és fejleszteni. Az aktivizálást elsősorban csoportos formákhoz kötjük – családi és életkori egységekben gondolkozva. Mindezt számos érdekfeszítő játék-eszköztár, mechanikus vagy virtuális modell-szerkezetek, elragadó látványvilág és képzett animátorok segítségével tesszük. A TUDÁSMALOM a közönség teljes spektrumát képes kielégíteni- a gyerek/fiatal/felnőtt/idős, egyedül/csoportban/családjával/barátaival/ érkező, magyar/külföldi/konzervatív/ progresszív látogatót egyaránt.