reneszansz_panoptikum

Kerekerdő Élménypark

H-4002 Debrecen, Olimpia fasor 23.

home_tea_sep2

Elképzelte már, hogy milyen lehetett az élet több, mint 500 évvel ezelőtt, a legendás Corvin Mátyás udvarában, Magyarország legdicsőbb korában? Tegyen egy kirándulást a múltba, és nézze meg saját szemével, mitől volt Mátyás: király! Nézzen körül a reneszánsz Magyarországon! A király már várja! Tökéletesen élethű figurák mutatják be Hunyadi Mátyást és a középkori Magyarországot.

A „CodeEx” című reneszánsz kiállítás Hunyadi Mátyás reneszánsz udvartartását, uralkodásának három évtizedét jeleníti meg. A figurák 5 enteriőr és egyben témakör köré szerveződnek (humanizmus-vallás-tudomány; művészetek: építészet, szobrászat, festészet; hadviselés és a fekete sereg; a királyi udvar és középkori diplomácia, illetve a zene és szerelem). Egy csodálatos időutazásban lehet részük, ahol olyan nagy történelmi alakok öltenek testet, mint Leonardo da Vinci, Janus Pannonius, Kinizsi Pál, és persze nem utolsó sorban a máig legendás Mátyás király. A kiállítás egyaránt nagy élmény a gyerekeknek – óvodásoktól a gimnáziumi diákokig -, felnőtteknek és az idősebbeknek. A tárlat meghökkentően élethű figurái, korhű díszletei segítségével egy olyan korba csöppenhet a látogató, amire a mai napig joggal lehetünk büszkék.

Érdekli a kiállítás?

Ismerjen meg minket!

Tegyen látogatást a magyar történelem legérdekesebb szakaszaiba! Szerezzen ismereteket nálunk játékos formában!

Reneszánsz Panoptikum

“A reneszánsz játszótér”

home_tea_sep2

2015 tavaszától a megújult CodeEx című kiállítás új tartalmakkal és játékos elemekkel várja a felfedező kedvű látogatókat.
A Játszani is engedd!… gondolat jegyében a helyszínre látogató turisták számára olyan lehetőségekkel kívántuk megtölteni a rendelkezésre álló kiállítóteret, amelyeket kipróbálva időutazást is tehetünk a reneszánsz kori magyar történelemben. Ezáltal kellemes és hasznos időutazást, tematikus történelmi ismeretátadást, játékos történelemórát ajánlunk kicsiknek és nagyoknak.
A látogató Mátyás építőmestereként részt vehet a Budai vár felépítésében, segítkezhet a híres kódexek díszítésében vagy a kőfaragók eszközeivel ismerkedhet meg. Meghallgathatja Mátyás királyunk történetíróit, Janus Pannonius költeményeit, Beatrix királyné levelezését az épp pihenő fekete sereg sátrában.
A játékos kedvűek kipróbálhatják megfigyelőképességüket, ügyességüket a mechanikai játékokon és a reneszánsz keresztrejtvényen. Egy fotózás erejéig lehet számszeríjász, sőt a híres hadvezér, Báthori István páncéljába is „belebújhat”. De kipróbálhatja műveltségét is, és megfejtheti Mátyás 8 erényének játékát.

Multimédiás pontjainkon hangos tárlatvezetésen ismerheti meg a legendás Corvin Mátyás udvarát, irodalmi hangzóanyagon elevenítheti fel a történetírók visszaemlékezéseit, és a Virtuális Bibliotékában a saját szemével láthatja, hogyan emlékezik az utókor, mitől volt Mátyás: király!

Jegyárak

home_tea_sep2
Egész napos jegyárak (korlátlan élményelem használattal):
  •    Felnőtt: 2.500 Ft (12 éves kor felett)
  •    Gyerek: 3.500 Ft (2 éves és 12 éves kor között)
  •    Nyugdíjas: 1.500 Ft

Az Élményparkba 2 éves kor alatt a belépés DÍJMENTES! 

home_tea_sep2

Vegye fel velünk a kapcsolatot

home_tea_sep2

Információk és elérhetőségek:

H-4002 Debrecen, Olimpia fasor 23.
Nyári: március 30 – szeptember 16 naponta 10-18 között
Őszi: szeptember 17-től szombat-vasárnap 10-18 óráig
(időjárástól függően)

JELENLEG ZÁRVA!
Nyitás: 2019. Húsvét

Tovább a weboldalra

A panoptikum fejlesztője és üzemeltetője:
Reneszánsz Panoptikum Kft.

Érdeklődni a következő elérhetőségünkön lehet:
Palotás Erika
Tel.: +36-70-297-1312

Kiállítással kapcsolatban:

Palotás Erika
tulajdonos
panoptikum@waxmuzeum.hu
+36 70 297 1312

Írjon nekünk

home_tea_sep2