reneszansz_panoptikum

Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Rotunda, 3. emeleti kiállítótér 

home_tea_sep2

Április 1-től október 31-ig (“nyáron”): Kedd-Vasárnap 10.00-18.00\r\nNovember 1-től március 31-ig (“télen”): Kedd-Vasárnap 10.00-16.00


Elképzelte már, hogy milyen lehetett az élet több, mint 500 évvel ezelőtt, a legendás Corvin Mátyás udvarában, Magyarország legdicsőbb korában? Tegyen egy kirándulást a múltba, és nézze meg saját szemével, mitől volt Mátyás: király! Nézzen körül a reneszánsz Magyarországon! A király már várja! Tökéletesen élethű figurák mutatják be Hunyadi Mátyást és a középkori Magyarországot.

A „CodeEx” című reneszánsz kiállítás Hunyadi Mátyás reneszánsz udvartartását, uralkodásának három évtizedét jeleníti meg. A figurák 5 enteriőr és egyben témakör köré szerveződnek (humanizmus-vallás-tudomány; művészetek: építészet, szobrászat, festészet; hadviselés és a fekete sereg; a királyi udvar és középkori diplomácia, illetve a zene és szerelem). Egy csodálatos időutazásban lehet részük, ahol olyan nagy történelmi alakok öltenek testet, mint Leonardo da Vinci, Janus Pannonius, Kinizsi Pál, és persze nem utolsó sorban a máig legendás Mátyás király. A kiállítás egyaránt nagy élmény a gyerekeknek – óvodásoktól a gimnáziumi diákokig -, felnőtteknek és az idősebbeknek. A tárlat meghökkentően élethű figurái, korhű díszletei segítségével egy olyan korba csöppenhet a látogató, amire a mai napig joggal lehetünk büszkék.

Érdekli a kiállítás?

Ismerjen meg minket!

Tegyen látogatást a magyar történelem legérdekesebb szakaszaiba! Szerezzen ismereteket nálunk játékos formában!

Megújult Reneszánsz Panoptikum

“A reneszánsz játszótér” – Ópusztaszer

home_tea_sep2

2015 tavaszától a megújult CodeEx című kiállítás új tartalmakkal és játékos elemekkel várja a felfedező kedvű látogatókat.
A Játszani is engedd!… gondolat jegyében a helyszínre látogató turisták számára olyan lehetőségekkel kívántuk megtölteni a rendelkezésre álló kiállítóteret, amelyeket kipróbálva időutazást is tehetünk a reneszánsz kori magyar történelemben. Ezáltal kellemes és hasznos időutazást, tematikus történelmi ismeretátadást, játékos történelemórát ajánlunk kicsiknek és nagyoknak.
A látogató Mátyás építőmestereként részt vehet a Budai vár felépítésében, segítkezhet a híres kódexek díszítésében vagy a kőfaragók eszközeivel ismerkedhet meg. Meghallgathatja Mátyás királyunk történetíróit, Janus Pannonius költeményeit, Beatrix királyné levelezését az épp pihenő fekete sereg sátrában.
A játékos kedvűek kipróbálhatják megfigyelőképességüket, ügyességüket a mechanikai játékokon és a reneszánsz keresztrejtvényen. Egy fotózás erejéig lehet számszeríjász, sőt a híres hadvezér, Báthori István páncéljába is „belebújhat”. De kipróbálhatja műveltségét is, és megfejtheti Mátyás 8 erényének játékát.

Multimédiás pontjainkon hangos tárlatvezetésen ismerheti meg a legendás Corvin Mátyás udvarát, irodalmi hangzóanyagon elevenítheti fel a történetírók visszaemlékezéseit, és a Virtuális Bibliotékában a saját szemével láthatja, hogyan emlékezik az utókor, mitől volt Mátyás: király!

Jegyárak

Az emlékpark és a Reneszánsz Panoptikum 2016. december 19. és 2017. január 9. között zárva tart. 2017. január 10-től várjuk szeretettel látogatóinkat.

home_tea_sep2
  • PANOPTIKUM BELÉPŐJEGY (kedvezményes) 400,- Ft
  • (6-26 év közöttieknek és 62 év felett, igazolvány felmutatása ellenében igénybe vehető kedvezményes jegy)
  • PANOPTIKUM BELÉPŐJEGY (felnőtt) 800,- Ft Panoptikum kiegészítőjegy Jegycsomagokkal megtekinthető kiállítások: Skanzen, Nomád Park,\r\nRotunda kiállításai, Feszty-körkép, Panoptikum
  • HÉTVEZÉR JEGYCSOMAG (kedvezményes) 3 200,- Ft (6-26 év közöttieknek és 62-70 év közöttieknek, igazolvány felmutatása nellenében igénybe vehető kedvezményes belépő)
  • HÉTVEZÉR JEGYCSOMAG 3 500,- Ft (6 év alatt ingyenes)
  • CSALÁDI BELÉPŐ (2 felnőtt + 2 gyerek) 12 900,- Ft (Családi belépőjegy vásárlására kettő felnőtt és nkettő 18 év alatti személy jogosult. 6 év alatt ingyenes.)
  • CSALÁDI BELÉPŐ (kiegészítő gyerek jegy) 1 400,- Ft (A kiegészítő jegy vásárlására 18 év alatti személy jogosult, kizárólag családi belépőjegy mellé váltható.)

Téli jegyárak és nyitvatartás

Informálódjon az alábbi linken

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark honlapján informálódhat a téli nyitvatartásról és a jegyárakról.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

home_tea_sep2

Információk és elérhetőségek:Reneszánsz Panoptikum Kft.

H-6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.

+36 62 275 133 (mellék: 103, 104)

+36 30 982 3117

(Telefonon hívható: Hétfő-Péntek 8.00 – 16.00 óráig)

Kiállítással kapcsolatban:

Palotás Erika

tulajdonos

panoptikum@waxmuzeum.hu

+36 70 297 1312

Írjon nekünk

home_tea_sep2

A kiállítás jelenleg teljes felújítás alatt áll!

Nyitás: 2018. Húsvét

Helyszín: Kerekerdő Élménypark

Cím: 4002 Debrecen, Olimpia fasor 23.